Je hoort steeds vaker dat mensen een boxspring aanschaffen. Ze geven aan dat het comfort optimaal is en het uitstekende ondersteuning biedt. Ook geeft het je slaapkamer een luxe uitstraling. Wil jij ook graag een boxspring kopen? Dan helpen wij je graag met het kiezen van de juiste door aan te geven waar je op moet letten als je er een gaat kopen.

 

Dingen die handig zijn om te weten zijn bijvoorbeeld:

 • Welke boxspring heb je nodig als je hard of juist zacht wil liggen?
 • Welke boxspring kun je het best kopen, gebaseerd op je lichaamsgewicht?
 • Is een boxspring geschikt als je rugproblemen hebt?

Wat is een boxspring precies?

Veel mensen denken dat de boxspring het volledige bed is. Dit is echter niet waar. De juiste benaming hiervoor is een boxspring-combinatie. De boxspring zelf is namelijk alleen de bedbodem. Een volledige boxspring-combinatie bestaat uit:

 • De boxspring (bedbodem);
 • Een boxspring-onderstel op pootjes;
 • Een matras;
 • Eventueel een topmatras;
 • Eventueel een hoofd- en/of voetbord.

Welke boxspring past het best bij mij?

Er zijn verschillende soorten boxsprings en er zijn dan ook verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je er een wil kopen. Je voelt toch vaak pas na een aantal nachten of een matras echt goed en lekker ligt. Daarom kun je een aantal nachten proefslapen, voordat je de definitieve beslissing voor een boxspring neemt. Je wil natuurlijk een bed dat helemaal bij jou past op het gebied van lichaamsgewicht, eventuele allergieën en de mate van transpiratie. Ook je slaapgewoonten zijn hierbij belangrijk.

De juiste boxspring voor jouw lichaamsgewicht

De vering van een boxspring is erg belangrijk. De meest voorkomende soorten zijn pocketvering en bonellvering. Welke soort het beste voor jou is, hangt voornamelijk af van je lichaamsgewicht. Voor personen onder de 100 kilogram is het slimmer om te kiezen voor een boxspring met bonellvering. Deze zijn namelijk wat beweeglijker en bieden de juiste ondersteuning.

Voor personen met een lichaamsgewicht van meer dan 100 kilogram is het belangrijk om wat meer ondersteuning te krijgen. Dit geldt ook voor mensen met rugklachten. Als dit bij jou het geval is, kies dan voor een boxspring met pocketvering. De hardheid van een matras is belangrijk als het gaat om de juiste ondersteuning. Het moet overeenkomen met het lichaamsgewicht en de lengte van een persoon. Het is daarom ook mogelijk om een individuele hardheid vast te laten leggen.

Voordelen van boxsprings

Er zijn natuurlijk voldoende redenen waarom boxsprings zo populair zijn. Ze hebben namelijk verschillende voordelen, zoals:

 • De hoogte. Een boxspring-combinatie is over het algemeen hoger dan een gewoon bed met matras, wat voordelig kan zijn voor het in- en uitstappen voor bijvoorbeeld mensen met rugklachten en senioren. Er zijn ook elektrische en verstelbare boxsprings verkrijgbaar, wat zorgt voor nog meer comfort.
 • De mate van ventilatie. Een boxspring ventileert goed door de open constructie.
 • De mogelijkheid om er een tweepersoons-combinatie van te maken, simpelweg door twee boxspring-combinaties naast elkaar te zetten.
 • De compactheid. Zonder een hoofd- en/of voetbord is een boxspring-combinatie niet groter dan een normaal matras.

Boxsprings vergelijken

Boxsprings hebben natuurlijk ook nadelen. Dit zit ‘m voornamelijk in de stoffen bekleding. Het is lastig om deze stofvrij te houden, wat nadelig kan zijn voor mensen met stofallergie. Ook zijn vlekken lastiger te verwijderen. Daarnaast heeft een boxspring-combinatie gemiddeld een hogere prijs dan normale bedden in combinatie met matrassen.

Hoe kun je nu makkelijk de juiste boxspring kiezen? Dit kun je doen door bijvoorbeeld gebruikt maken van de onafhankelijke matrassen vergelijker. Ook geven wij je graag advies over het kopen van de juiste boxspring. Mocht je vragen hebben bij het kiezen van de juiste boxspring-combinatie, kom dan vooral langs in onze showroom of neem contact met ons op. In onze collectie vind je namelijk alles om heerlijk te kunnen slapen. Niet alleen boxsprings, maar ook dekbedden, hoofdkussens en andere producten vind je in onze collectie.